Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI


Splošni pogoji Spletnega informacijsko-trgovskega portala www.tronpos.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov elektronskega poslovanja. S Spletnim informacijsko-trgovskim portalom upravlja družba Comtron d.o.o., ki je tudi ponudnik elektronskega poslovanja. Ob registraciji v sistem obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje portala www.tronpos.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

COMTRON d.o.o, informacijsko komunikacijska tehnologija je eno vodilnih računalniških podjetij v Sloveniji, s sedežem v Mariboru. Registrirano je pri Temeljnem sodišču v Maribor pod štev. reg. vložka 1/1055-00 in dokapitalizirano v skladu z Zakonom o gospodarskih družbah, za opravljanje sledečih dejavnosti:

·        inženiringa in consultinga za področje informacijskih sistemov,

·        vzdrževanja informacijskih sistemov,

·        proizvodnje vseh vrst računalniških sistemov, omrežij,komunikacij…,

·        prodaje računalnikov, računalniških komponent,programske opreme,…

·        razvoj poslovne programske opreme in internetposlovnih rešitev.


Ponudba artiklov in storitev

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba našega spletnega portala osvežuje in spreminja pogosto in hitro.Cene so predstavljene kot Redne cene in Spletne cene. Redne cene so ponavadi priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino ali kako drugače, če je to posebej označeno. Cene za poslovne uporabnike portala B2B vsebujejo tudi prikaz rabatov in drugih dogovorjenih pogojev, kot so plačilni roki, morebitni avansi in dodatni rabati, količinski rabati... Cene, ki so navedene ob produktu, veljajo v času nakupa in se lahko v primeru kasnejšega nakupa tudi spremenijo.

Naročila

Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo). Naročila so shranjena v elektronski obliki ERP sistema podjetja Comtron d.o.o. Izvod oddanega naročila je kupcu poslan na njegov elektronski naslov, po želji oz. zahtevi, pa lahko kupec prejme dodaten izvod naročila tudi naknadno, če o tem pisno obvesti tronpos.si. Izvod naročila bo kupcu poslan na njegov elektronski naslov ali poslan po pošti v primernem roku.

Dostopnost informacij


Upravitelj portala www.tronpos.si zagotavlja, da bo kupcu oziroma uporabniku nenehno zagotavljal naslednje informacije:

·        identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

·        kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon, klepet),

·        bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

·        dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

·        pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način,kraj in rok dostave),

·        vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

·        način plačila in dostave,

·        časovno veljavnost ponudbe,

·        rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

·        pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Komunikacija

Upravitelj spletnega portala bo s partnerjemoziroma uporabnikom oziroma kupcem kontaktiral preko sredstev komunikacij nadaljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronskasporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

·        jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasnasporočila,

·        pošiljatelj bo jasno razviden,

·        različne akcije, promocije in druge tržne tehnike,bodo označene kot takšne,

·        jasno in nedvoumno bodo določeni pogoji udeležbe vnjih,

·        jasno bo predstavljen način odjave,

·        željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnihsporočil, bomo izrecno spoštovali.

 

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna(upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija,namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščalazaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Upravitelj nebo sprejemal naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bizato imel izrecno dovoljenje staršev ali skrbnikov. Upravitelj brez izrecnegadovoljenja staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnihpodatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako upravitelj tretji osebi ne sme izdajatipodatkov, sprejetih od otrok, lahko pa te podatke posreduje staršem oziromaskrbnikom. Upravitelj ne bo ponujal prostega dostopa do izdelkov ali storitev,ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Upravitelj zagotavlja, da se bo po svojihnajboljših močeh trudil zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki soobjavljeni na naših straneh. Žal, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobaveali cena spremenijo tako hitro, da upravitelj ne uspe pravočasno popravitipodatkov. V takem primeru, bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočiliodstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Prav tako ne zagotavljamokakovosti, varnosti, finančne zanesljivosti in drugih lastnosti pri ponudnikihizdelkov ali storitev, ki so zunanji dobavitelj oziroma vselej tam, kjer jeupravitelj le posrednik med kupcem in prodajalcem produkta ali storitve. Vse tovelja tudi za male oglase, kjer prav tako ne jamčimo za ponudbo in drugelastnosti ter procese. Čeprav se upravitelj trudi zagotoviti natančne fotografijein video predstavitve prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije in videopredstavitve jemati kot simbolične. Fotografije in video predstavitve nezagotavljajo lastnosti izdelka.

Dodatna opozorila in obvestila

Prizadevamo si, da bi bili vsi naši produkti instoritve varne in zanesljive. Za pravilno in varno delovanje je nujno prebratitudi originalna navodila, ki so priložena produktu. To še zlasti velja zaizdelke, ki so namenjeni otrokom ali zaužitju. 

Ker obstajajo na spletnih straneh portala www.tronpos.situdi nekatere povezave na druge spletne strani, ki niso v povezavi z družbo innad katerimi Comtron d.o.o. nima nadzora, Comtron d.o.o. ne more jamčiti intudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin katerekolispletne strani, za katero nudi povezavo ali referenco in ne prevzema nobeneodgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Comtron d.o.o. sipridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, dodaja ali odstrani vsebino teh spletnihstrani dodajanja ali odstranitve vsebin, objavljenih na spletni strani www.tronpos.sikadarkoli, na kakršenkoli način, delno ali v celoti, ne glede na razlog terbrez predhodnega opozorila.

Prav tako vas obveščamo, da ne odgovarjamo zamorebitne zlorabe osebnih ali finančnih podatkov, razen če bi do tega prišlo naportalu www.tronpos.si. Vsaka zloraba osebnih ali bančnih podatkov je kaznivain bo prijavljena pristojnim oblastem. 

Prav tako vas obveščamo, da ne moremo prevzetiodgovornost za točnost informacij, ki jih posreduje Slovenska tiskovna agencijaoziroma drugi mediji in viri. Točnost informacij v skladu z zakonodajozagotavlja ponudnik, ki je jasno označen. 

 

Piškotki

 

Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna datoteka, ki običajno vsebuje zaporedje črk in številk,ki se naloži na naročnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran.Piškotki so v prvi vrsti namenjeni zagotavljanju delovanja spletne strani.Poleg tega lahko z njimi zagotovimo boljšo naročniško izkušnjo.

 

Kje se piškotki uporabljajo na naši spletni strani?

Na spletni strani uporabljamo dve skupini piškotkov. Prvi so nujno potrebniza delovanje spletne strani, brez katerih ni možno zagotoviti storitev (semspadajo na primer identifikacija posamezne brskalne seanse). Druga skupinapiškotov je namenjena izboljšanemu delovanju spletne strani. Med te piškotkespada spletna analitika, katera nam omogoča primerjavo novih in predhodnihobiskovalcev.

 

Piškotki tretjih

Poleg lastnih piškotkov uporabljamo tudi piškotke tretjih (npr: Facebook,Najdi.si,...). Če želite informacije kako tretje osebe uporabljajo piškotke,preverite pravilnike uporabe na njihovih spletnih mestih.

 

IME PIŠKOTKA

SKUPINA

NAMEN

TRAJNI ALI SEJNI PIŠKOTKI

Lastni piškotki oz. s strani tretjih

ASP.NET_SessionId

nujno potreben

Idnetifikacija posamezne brskalne seanse

Sejni

lastni piškotek

ASPXANONYMOUS

nujno potreben

Idnetifikacija neznanega naročnika. Piškotek ne vsebuje osebnih informacij.

Sejni

lastni piškotek

cc_cookie_accept

nujno potreben

Shrani naročnikovo nastavitev glede piškotkov

Trajni

lastni piškotek

cc_cookie_decline

nujno potreben

Shrani naročnikovo nastavitev glede piškotkov

Trajni

lastni piškotek

__utma

izboljšano delovanje

Štetje števila obiskov

Trajni

Google Analyitics

__utmb

izboljšano delovanje

Začetek obiska

Trajni

Google Analyitics

__utmc

izboljšano delovanje

Konec obiska

Sejni

Google Analyitics

__utmz

izboljšano delovanje

Od kje je naročnik prišel

Trajni

Google Analyitics

 

Varovanjeosebnih podatkov

 

Upravljalecvaših osebnih podatkov je družba COMTRON d.o.o., Maribor, Tržaška cesta 21,matična št.:5298156000, ID za DDV: SI11931477, zakoniti zastopnik Ivan SELAR,družba je vpisana pri Okrožnem sodišču v Mariboru št. Reg. Vpisa 1/0/1055-00.

 

Sposredovanjem oz. izpolnitvijo zahtevanih osebnih podatkov izjavljam, da semseznanjen in soglašam ter izrecno dovoljujem upravljalcu, da zbira in obdelujemoje osebne podatke, ki sem jih vnesel v za naslednje namene:

 

1.    Direktnega trženja produktov in storitev družbe , kiso vsakokrat objavljene na spletni strani in sicer za namen:

Prejemain obdelave naročila, poizvedbe oz. vprašanja, pripravo ponudbe oz. odgovorater vzpostavitve kontakta oz. komunikacije.

Soglašamz obdelavo mojih osebnih podatkov s strani družbe in izjavljam, da semseznanjen z namenom obdelave teh osebnih podatkov za potrebe neposrednegatrženja in sem seznanjen z dejstvom, da se lahko kadarkoli odjavim/odstopim odsoglasja za namen direktnega trženja s klikom na povezavo za odjavo.

2.    Posredovanja sporočil z oglasnimi vsebinami za namen:

Obveščanjao obravnavi reklamacij, tehničnih novostih produktov o novih produktih instoritvah, posebni dnevni  ponudbi,ugodnostih pri plačilih za produkte in storitve, ki so vsakokrat objavljene naspletni strani družbe po naslednjih poteh:

·        e-sporočila,

·        SMS/MMS,

·        Po pošti.

 

3.    Tržnih raziskav za namen:

Ugotavljanjazadovoljstva in prilagajanje ponudbe produktov in storitev.

Soglašamz obdelavo mojih osebnih podatkov s strani družbe in izjavljam, da semseznanjen z namenom obdelave teh osebnih podatkov za namen tržnih raziskav insem seznanjen z dejstvom, da se lahko kadarkoli odjavim/odstopim od soglasja zanamen direktnega trženja, obveščanja ali tržnih raziskav s klikom na odjavo.

Potrjujemda sem starejši/a od 15 let in sem seznanjen/a s Splošnimi pogoji obdelaveosebnih podatkov, katere sem podal prostovoljno ter svojimi pravicami doupravljalca mojih osebnih podatkov.

Vašeosebne podatke bomo hranili tako dolgo, dokler se ne boste s klikom na odjavoodjavili iz naše zbirke osebnih podatkov za posamezne namene uporabe in poti.

Obdelavain varna uporaba vaših osebnih podatkov se bo vršila v skladu z Zakonom ovarstvu osebnih podatkov ZVOP-1 in Uredbo (EU) 2016/679 in družba, ki jeupravljalec vaših osebnih podatkov izjavlja, da nosi popolno odgovornost zazakonito uporabo.

Izjavljamo,da vaših osebnih podatkov, katere ste nam posredovali ne bomo prenašali izvennaše zbirke osebnih podatkov.

Polegodjave/odstopa od vašega soglasja za posamezne namene imate v skladu z veljavnozakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov ZVOP-1 in v skladu z Uredbo (EU)2016/679 GDPR še naslednje pravice, ki jih pri družbi lahko uveljavljate pisnona e-naslov odjava@comtron.si :.

Zahtevoza dostop do svojih osebnih podatkov.

Zahtevo,da se vam dopusti, da osebne podatke popravljate in dopolnjujete v obsegu, kiga predvidevajo rubrike soglasja.

Zahtevo,da se vam posreduje poročilo za katere namene, kdaj in katere osebne podatke jedružba uporabljala.

Zahtevoza omejitve obdelave osebnih podatkov.

Vpogled,prepis, kopiranje in potrdilo lahko zahtevate skladno s 31. čl. ZVOP-1.

Vkolikor menite, da so kršene vaše pravice se lahko obrnete na Informacijskegapooblaščenca.

Pritožbe in spori

Upravitelj spoštuje veljavno zakonodajo ovarstvu potrošnikov. Upravitelj se trudi izpolnjevati svojo dolžnostvzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katerose, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.Upravitelj bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočilkupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.Upravitelj se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj karzadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevkain stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira,da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se upravitelj prizadeva posvojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

Izvensodno reševanje sporov

Z Zakonom o izvensodnem reševanjupotrošniških sporov se v slovenski pravni red prenaša Direktiva 2013/11/EUEvropskega parlamenta in Sveta z dne 21. maja 2013 o alternativnem reševanjupotrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive2009/22/ES (UL L št. 165 z dne 18. 6. 2013, str. 63). V skladu s 3. točko 32.člena ZisRPS Uradni list RS, št. 81/15 ponudnik ne priznava nobenega izvajalcaIRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošniklahko sproži v skladu s tem zakonom. 
TRONpos.si kot ponudnik, ki se ukvarja s spletnoprodajo in spletnimi storitvami, na svoji spletni strani objavlja elektronskopovezavo na platformo za SRPS, ki je potrošnikom na voljo 
tukaj.


Pogoji nagradnih iger


I.    SPLOŠNE DOLOČBE
1.    člen
(1) Organizator nagradne igre je Comtron d. o.o., Tržaška cesta 21, 2000 Maribor (v nadaljevanju organizator).
(2) Kadar kot so-organizator nagradne igre sodelujetudi poslovni partner organizatorja, ta zagotovi nagrade in izvede nagradnožrebanje, organizator pa izvede nagradno igro na svojih Spletnih straneh in/aliFacebook Profilih, kakor določeno v besedilu razpisa posamezne nagradne igre.
(3) V primeru, da nagrade zagotovi poslovnipartner organizatorja, ki ne želi sodelovati v vlogi in obveznostihso-organizatorja (v nadaljevanju pokrovitelj), vse aktivnosti tega prevzameorganizator.

II.    POGOJI SODELOVANJA
2.    člen
(1) V nagradni igri lahko sodelujejo polnoletneosebe s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji. Mladoletne osebe(mlajše od 18 let) morajo imeti za sodelovanje v nagradni igri predhodno pisnosoglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.
(2) K nagradni igri lahko pristopijoregistrirani uporabniki Spletne strani, razen če besedilo razpisane nagradneigre ne predvideva drugače. Obiskovalec se na Spletni strani registrira tako,da v postopku registracije izbere uporabniško ime in geslo, svojo identiteto papotrdi z veljavnim elektronskim naslovom. Prijava in uporaba Spletne strani jebrezplačna. V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnegaomrežja Facebook, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviruspletnega družabnega omrežja Facebook pridružene posameznemu Profilu, nakaterem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem Profilu kliknilegumb »Všeč mi je.« oziroma »Like.«, razen če besedilo razpisane nagradne igrene predvideva drugače.
(3) Sodelovanje v nagradni igri ni pogojeno znakupom in ga Comtron d. o. o. ne zaračunava.
(4) Udeleženci nagradne igre sami krijejo vsestroške sodelovanja v nagradni igri.
Med stroške sodelovanja se med drugim uvrščajo:

·        strošek dostopa do interneta;

·        strošek prenosa podatkov z interneta.

(5) V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni in zunanji pogodbenisodelavci Comtron d. o. o. ali njihovi ožji družinski člani.
(6) Vsak posameznik lahko k posamezni nagradniigri pristopi le enkrat.

III.    POTEK NAGRADNE IGRE
3.    člen

Podrobna predstavitev in potek nagradne igre jev opisu posamezne nagradne igre objavljene na Spletni strani in/ali Facebook profilu.

IV.    PRAVILA NAGRADNE IGRE
4.    člen

(1) Datum začetka in zaključka nagradne igre jeopredeljen v vsebini posamezne nagradne igre, ki je objavljena na Spletnistrani in/ali Facebook Profilu, kjer nagradna igra tudi poteka.
(2) S sodelovanjem v nagradni igri se šteje, daudeleženec sprejema te splošne pogoje sodelovanja v nagradni igri in pogoje, kiso objavljeni na Spletni strani in/ali Facebook profilu.
(3) V primeru navedbe nepopolnih, nepravilnihali neresničnih podatkov (elektronskega naslova oziroma podatkov iz 3. odstavka8. člena Splošnih pogojev nagradnih iger) si organizator pridržuje pravico, daudeležencu sodelovanje v nagradni igri zavrne ali ga iz nagradne igre izključi.
Udeleženec izgubi pravico do nagrade, čeorganizator ugotovi, da:

·        udeleženec ni izpolnjeval pogojev sodelovanja;

·        je udeleženec kršil pravila in pogoje sodelovanja vnagradni igri;

·        udeleženec ne želi izpolniti obveznosti v skladu stemi pogoji ali posebnimi pogoji objavljenimi na Spletni strani in/ali Facebookprofilu ali jih ni izpolnil pravočasno;

·        v primeru prijav: če je prijava na kakršenkoli načinneustrezna.

V primeru, ko udeleženec izgubi pravico do nagrade, organizator presodi,ali bo nagrado podelil komu drugemu ali ne.
(4) V kolikor pogoji nagradne igre pogojujejosodelovanje v nagradni igri, s tem da udeleženec predloži skice, risbe,fotografije, video posnetke ali drugo avtorsko gradivo, udeleženec sposredovanjem gradiva organizatorju jamči, da razpolaga z vsemi materialnimiavtorskimi upravičenji na tem gradivu in jih v celoti enkrat za vselej za vseprimere prenaša na organizatorja nagradne igre.
(5) S posredovanjem gradiva iz prejšnjegaodstavka tega člena udeleženec podaja nepreklicno soglasje za objavo, razstavo,tiskanje, distribucijo ipd., v delu ali celoti, brez omejitev gledetransformacij ali obdelave gradiva, v vseh medijih (tiskanih medijih, naspletnih straneh, Facebook profilih, oglaševalskih edicijah ali drugih medijih)organizatorja oz. soorganizatorja nagradne igre brez pravice do nadomestila oz.plačila. Hkrati se odpoveduje pravici pregledovati, odobriti, nasprotovatikakršnemu koli načinu uporabe gradiva, uredniški izbiri ali izgledu materiala.
(6) V primeru, da je udeleženec izžreban oziromaizbran za nagrajenca, ta s prevzemom nagrade podaja nepreklicno soglasje ksodelovanju z organizatorjem oz. soorganizatorjem v smislu fotografiranjanagrajenca za potrebe oglaševanja oz. objav tako pridobljenega gradiva v vsehmedijih (tiskanih medijih, na spletnih straneh, Facebook profilih,oglaševalskih edicijah ali drugih medijih) organizatorja oz. soorganizatorjanagradne igre brez pravice do nadomestila oz. plačila. Hkrati se odpovedujepravici pregledovati, odobriti, nasprotovati kakršnemu koli načinu uporabegradiva, uredniški izbiri ali izgledu materiala.
(7) S pristopom k nagradni igri se udeleženecstrinja s prejemanje elektronskih promocijskih sporočil podjetja Comtrond.o.o.. 
(8) Organizator v ničemer ne prevzema nikakršneodgovornosti za:

·        uporabniške vsebine, objavljene na Spletni straniin/ali Facebook profilu;

·        nedelovanje storitve, ki je posledica neznanja uporabestoritev;

·        nedelovanje storitve, ki je posledica izpada omrežjapogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj,ki bi lahko začasno motile uporabo storitve;

·        kakršnekoli neželene posledice, ki bi jo sodelujočiutrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri.

 

Organizator ne nosi nobenih stroškov, ki pri sodelujočih nastanejo zaradisodelovanja v nagradni igri.
(9) Udeleženec je v celoti odgovoren za oddanovsebino in kakovost vsebin, ki jih posreduje. Udeleženec se zavezuje, da ne bov nobenem primeru posredoval v objavo vsebin:

·        na katerih bodo tretje osebe oz. njihovi osebnipodatki;

·        ki bodo vsebovale kakršnekoli druge podrobnosti,zaradi katerih ali na podlagi katerih bi bile lahko prizadete katerekolipravice tretjih oseb;

·        ki bi lahko povzročile kakršnokoli škodo ali bi bile vnasprotju z veljavno zakonodajo, predpisi in moralo.

 

Organizator si pridržuje pravico, da brez kakršnih koli obveznosti doudeleženca vsebine, ki prikazujejo nasilje, orožje, droge, ki so žaljive, rasnonestrpne, obscene, ali so po mnenju organizatorja iz kakršnega koli drugegarazloga neprimerne, ne objavi ali umakne in udeleženca, ki je vsebino objavil,izloči iz nagradne igre. Če organizator prejme pritožbo zaradi že objavljenevsebine, ima pravico, da jo brez obvestila in obveznosti do avtorjev, odstranis spletnega mesta in izloči iz nagradne igre.
Udeleženec, ki posreduje vsebine, je v celotiodgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročila organizatorju,so-organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimivsebinami.

V.    NAGRADE
5.    člen

(1) Posamezni udeleženec nagradne igre lahkoprejme le eno izmed nagrad. Če je udeleženec izžreban dvakrat ali večkrat,prejme tisto nagrado, za katero je bil izžreban najprej.
(2) Vrsta in opis nagrad sta predstavljena vbesedilu razpisa nagradne igre na Spletni strani in/ali Facebook profilu, kjernagradna igra tudi poteka.
(3) Nagrade niso zamenljive za drugo vrstonagrade, izplačljive v gotovini ali prenosljive na tretje osebe.

VI.    ŽREBANJE NAGRAD
6.    člen

(1) Za organizacijo, izvedbo in nadzor nadpotekom nagradne igre ter žrebanjem nagrajencev skrbi komisija, ki josestavljajo predstavniki organizatorja in/ali predstavniki so-organizatorja.
(2) Žrebanje nagrad bo potekalo na dan določen vopisu nagradne igre na Spletni strani in/ali Facebook profilu, najkasneje pa v14-ih dneh po zaključku nagradne igre na sedežu organizatorja (Tržaška cesta21, 2000 Maribor) ali so-organizatorja.

VII.    OBVEŠČANJE NAGRAJENCEV
7.    člen

(1) Nagrajenec bo obvestilo o nagradi prejelprek zasebnega sporočila na svojem Facebook profilu ali na svoj elektronskinaslov, ki ga je posredoval ob začetku nagradne igre na Spletni strani.
(2) S sodelovanjem v posamezni nagradni igriudeleženec soglaša, da ga v primeru izžrebanja organizator kot nagrajencaobjavi na zidu Facebook profila in ob tem tudi označi (»tag«) in na Spletnistrani. 
(3) Seznam nagrajencev bo objavljen na Spletnistrani in/ali Facebook profilu najkasneje v treh dneh po žrebanju nagrad. Vprimeru, da žrebanje izvede so-organizator, bo seznam objavljen najkasneje vdesetih dneh od dneva žrebanja.
(4) Rezultati nagradne igre so dokončni.Pritožba nanje ni mogoča.

VIII.    PREVZEM NAGRAD
8.    člen

(1) Udeleženec je kot nagrajenec upravičen doprevzema nagrade, če ga o nagradi v dogovorjenem roku obvesti organizatoroziroma administrator Spletne strani in/ali Facebook profila.
(2) Nagrade so obdavčene po Zakonu o dohodnini.Nagrajenec je zavezanec za plačilo dohodnine v skladu z Zakonom o dohodnini(drugi prejemki, med katere spadajo tudi nagrade). Akontacijo dohodnineobračuna in odvede organizator nagradne igre oz. soorganizator ali sponzor, kizagotovi nagrado. 
(3) Za prevzem nagrade mora nagrajenec ob pisnempozivu organizatorja predložiti naslednje osebne podatke: ime in priimek, točennaslov stalnega bivališča, kraj bivanja, davčno številko in davčni urad. Zapotrebe obveščanja o prevzemu nagrade nagrajenec sporoči tudi kontaktnotelefonsko številko.
Če nagrajenec v sedmih dneh po datumu poslanegapoziva ne predloži potrebnih podatkov, izgubi pravico do nagrade brez pravicedo kakršnegakoli nadomestila, finančnega ali materialnega.
(4) Organizator s pisnim pozivom iz odstavka (3)tega člena nagrajenca obvesti o načinu prevzema nagrade. Nagrado lahkoorganizator na lastne stroške pošlje na naslov, ki ga je sporočil nagrajenec,prevzem nagrade pa je možen tudi osebno v službenih prostorih organizatorja naTržaški cesti 21, 2000 Maribor. 
Kadar je predmet nagrade občutljiv predmet (naprimer občutljiv mehanizem, steklena embalaža, embalaža, ki vsebuje tekočino inpodobno) ali predmet, ki zaradi svoje teže in/ali velikosti ni primeren zavarno pošiljanje po pošti, nagrajenci nagrado prevzamejo osebno na sedežuorganizatorja. Po dogovoru z nagrajencem je mogoče po pošti poslati tudiobčutljive predmete, vendar organizator ne prevzema nobene odgovornosti zamorebitne poškodbe, nastale med pošiljanjem paketa. V primeru izgubljenega alipoškodovanega paketa in/ali poškodovane vsebine paketa, nagrajenec ni upravičendo kakršnegakoli nadomestila, finančnega ali materialnega.
(5) Osebe, mlajše od 18 let, morajo za prevzemnagrade organizatorju predložiti pisno soglasje staršev ali zakonitega skrbnikahkrati s posredovanjem podatkov iz 3. odstavka tega člena, najkasneje pa doprevzema nagrade.

IX.    VAROVANJE INFORMACIJ INOSEBNIH PODATKOV
9.    člen

(1) Organizator Comtron d. o. o. kot upravljavecosebnih podatkov spoštuje zasebnost udeležencev posamezne nagradne igre in sezavezuje, da bo z osebnimi podatki, pridobljenimi tekom nagradne igre, ravnalskrbno in jih varoval ter obdeloval v skladu z Zakonom o varstvu osebnihpodatkov. 
(2) Brez izrecne privolitve udeležencevposamezne nagradne igre osebnih podatkov udeležencev ne bo posredoval tretjiosebi ali jih uporabil v druge namene, kot izključno za potrebe uspešnecelostne izvedbe nagradne igre, razen, če s predpisi ni določeno drugače.
(3) V primeru, ko organizator nagradno igroorganizira skupaj s so-organizatorjem, bo ta so-organizatorju posredoval seznamnagrajencev z njihovimi podatki. Organizator ne prevzema odgovornosti zaustrezno obdelavo in hrambo podatkov, ki so bili posredovani so-organizatorju.
(4) V kolikor se sodelujoči v nagradni igristrinja s posredovanje podatkov so-organizatorju, bo organizator po končaniigri vse podatke takih uporabnikov posredoval so-organizatorju. Organizator neprevzema odgovornosti za ustrezno obdelavo in hrambo podatkov, ki so biliposredovani so-organizatorju.
(5) Organizator ne prevzema nobene odgovornostiza zaščito podatkov na spletnih straneh, do katerih vodijo določene povezave naSpletnih straneh organizatorja, niti ne prevzema odgovornosti za morebitnenapake, ki se lahko pojavijo ob posredovanju napačnih ali lažnih podatkov sstrani udeležencev nagradne igre.
(6) Udeleženec nagradne igre organizatorju kotupravljavcu zbirke osebnih podatkov dovoljuje, da do preklica udeleženca oziromado izpolnitve namena obdelave podatkov vodi, vzdržuje in obdeluje zbirkoposredovanih osebnih podatkov za potrebe izvedbe nagradne igre v skladu zZakonom o varovanju osebnih podatkov .
Osebni podatki v zbirki osebnih podatkovnagrajencev in namen njihovega zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe:

·        elektronski naslov (za potrebe sodelovanja v nagradniigri, žrebanja in posredovanja pisnih pozivov organizatorja po nadaljnjemravnanju v primeru upravičenosti do nagrade);

·        ime in priimek, naslov in kraj bivanja (za potrebeidentifikacije nagrajenca, žrebanja, obveščanja o nagradah in obveščanja onačinu prevzema nagrad ter za potrebe poročanja davčnim organom v skladu zveljavno davčno zakonodajo v Republiki Sloveniji);

·        kontaktna telefonska ali GSM številka (za potrebeobveščanja v primeru kakršnihkoli težav z dostavo nagrade);

·        davčna številka in davčni urad nagrajenca (za potrebeporočanja davčnim organom v skladu z veljavno davčno zakonodajo v RepublikiSloveniji).

 

(7) V časuupravljanja osebnih podatkov ima vsak posamezni udeleženec možnost vpogleda,prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnihpodatkov v zbirki osebnih podatkov, skladno z veljavnimi predpisi.
(8) Podatke hranimo v računalniški obliki. Poprenehanju potrebe po vodenju podatkov ali na podlagi zahtevka nagrajenca, sepodatki izbrišejo.
(9) Uporabniki podatkov so administrator Spletnestrani in/ali Facebook profila ter odgovorni za dostavo nagrad.
(10) S sodelovanjem v nagradni igri udeleženecsoglaša, da mu lahko organizator pošilja brezplačna splošna obvestila vezana nanagradno igro prek elektronske pošte ali telefonske številke iz 3. odst. 8.člena teh pogojev do preklica tega soglasja oziroma do izpolnitve namena hrambekontaktnih podatkov.
(11) V času upravljanja osebnih podatkov imaudeleženec pravico vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka,blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimipredpisi. Udeleženec lahko od organizatorja kadarkoli zahteva, da v 15 dneh trajnoali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednegatrženja, in sicer s klikom na povezavo za odjavo v nogi posameznegapromocijskega sporočila po e-pošti ali pisno na naslov organizatorja.

X.    KONČNE IN PREHODNE DOLOČBE
10.    člen

(1) Udeleženci nagradne igre hkrati s Pogojinagradne igre sprejemajo tudi pogoje in pravila Facebook skupnosti. Organizatorne prevzema nobene odgovornosti za nespoštovanje pogojev uporabe Facebookskupnosti s strani udeležencev nagradne igre. Prav tako ne prevzemaodgovornosti za kakršnekoli posledice nastale kot rezultat objave prispevkov naFacebook profilu.
(2) Organizator si pridržuje pravico dodopolnitev in sprememb pogojev nagrade igre, če tako zahtevajo vzroki tehničneali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti.
(3) O vseh spremembah in novostih nagradne igrebo organizator udeležence sproti obveščal z objavami na Spletni strani in/aliFacebook profilu.
(4) Vprašanja o zaupnosti in uporabi vašihosebnih podatkov oziroma željo po dodatnih informacijah v zvezi z nagradno igronaslovite na elektronski naslov: info@tronpos.si

 


 

Splošni pogoji uporabeprogramske opreme TRONpos

Uvodne določbe

Naročnikprogramske opreme TRONpos, spletnih strani programske opreme TRONpos terostalih storitev, ki jih za programsko opremo TRONpos ponuja družba Comtrond.o.o., je pred njegovo uporabo seznanjen s splošnimi pogoji in praviliuporabe, ki so dostopni na spletni strani družbe.

Obregistraciji na spletne strani družbe Comtron d.o.o. naročnik soglaša ssplošnimi pogoji uporabe. Ob naročilu programske opreme naročnik vstopa vpogodbeno razmerje z družbo Comtron d.o.o. in potrjuje sposobnost biti nosilecpravic in obveznosti iz pogodbenega razmerja.

IZVAJALEC je družba Comtron d.o.o.,Tržaška cesta 21, 2000 Maribor, ki na svojih spletnih straneh ponuja možnostuporabe programske opreme TRONpos.

PARTNER je pravna oseba ali samostojnipodjetnik, ki je opravila ustrezno izobraževanje in posreduje pri prodaji innajemu pravice za uporabo licence programske opreme TRONpos na ozemljuRepublike Slovenije in na podlagi ustreznepogodbe izvaja podporno storitev.

NAROČNIK je fizična oz. pravnaoseba, ki je pridobila pravico do uporabe licence za programsko opremo TRONposin oseba, ki v svojem ali v imenu podjetja uporablja programsko opremo TRONposin/ali spletno mesto www.tronpos.si.

PROGRAMSKAOPREMA jesestavljena iz:

·        TRONposWINDOWS blagajniškega programa in upravljalskega programa BackOffice z navodiliza uporabo ali

·        TRONpos ANDROID blagajniškega programa z navodili zauporabo. 

Del programske opreme je tudi spletno mesto www.tronpos.si.

Registracija

Predpogoj zakoriščenje brezplačnih in plačljivih storitev, ki jih na spletnem mestu ponujaizvajalec je registracija. Naročnik se zavezuje ob registraciji na spletno mestoin za uporabo programske opreme TRONpos navesti lastne resnične podatke.

Uporaba

Naročnik smeuporabljati programsko opremo izključno v namen za katerega bila razvita in nazakonit način. Prepovedana je zloraba programske opreme za nezakonite inškodljive namene, kot npr. sistematično ročno ali programsko zbiranje podatkovna spletnih straneh, “vdiranje v programsko opremo”. Naročnik se zavezuje, daprogramske opreme, omrežja in storitev interneta ne bo uporabljal zlonamerno.Izvajalec ima pravico naročniku, za katerega obstaja utemeljen sum, da se iznjegovega priključka izvajajo določene mrežne aktivnosti s ciljem zasičenjaomrežne povezave in/ali preobremenitve internetnega omrežja ali produkta terogrožajo varnost in/ali delovanje računalnikov oz. opreme izvajalca aliračunalnikov tretje osebe, nemudoma in brez predhodnega opozorila prekinitipovezavo in onemogočiti dostop do programske opreme, dokler kršitev niodpravljena. Takšno ravnanje naročnika pomeni hujšo kršitev, za katero jeodškodninsko in kazensko odgovoren.

Osveževanje

Pogodba o osveževanju programske opreme TRONpos je pogodba, iz katereizhajajo pravice in obveznosti izvajalca in naročnika v zvezi z osveževanjemprogramske opreme TRONpos.

Osveževanje se vrši na podlagi veljavno sklenjene osveževalne pogodbe inpogodbe o nakupu pravice do uporabe licence za programsko opremo TRONpos.

Osveževanje je posodobitev zadnje verzije programske opreme. Zadnjo verzijoprogramske opreme izvajalec posodobi oziroma dopolni z osveženo verzijo.

Osvežena verzija vsebuje najnovejše uskladitve z zakonodajo, posodobitve,spremembe, izboljšave programske opreme, novo razvite standardne rešitve, kijih kot take definira izvajalec in morebitne popravke.

Osvežena verzija se vedno uporablja oziroma prenaša kot del programskeopreme in se ne sme uporabljati ločeno ali na drugem računalniku oziromasistemu.

Izvajalec se zavezuje, da bo naročniku omogočil prenos in uporabo osveženeverzije programske opreme za obdobje od sklenitve osveževalne pogodbe do koncaobdobja, za katerega je sklenil osveževalno pogodbo.

Izvajalec si bo prizadeval, da bo naročniku omogočil namestitev osveženeprogramske verzije z ustreznimi uskladitvami z zakonodajo vsaj 7 delovnih dnipred datumom, ko spremembe zakonodaje za naročnike postanejo zavezujoče, čebodo vsi pogoji za spremembo zakonodaje vnaprej jasni in znani v primernemčasu.

Pravice in obveznosti naročnika

Osveženo verzijo programske opreme mora naročnik uporabljati in prenestikot del programske opreme in je ne sme uporabljati ločeno na drugem računalnikuoziroma sistemu za katerega ni bila sklenjena pogodba o nakupu pravice douporabe licence programske opreme TRONpos.

Osvežena verzija lahko deloma ali v celoti nadomešča ali dopolnjujeprogramsko opremo, za katero ima naročnik licenco. Naročnik se zaveže, da boosveženo verzijo programske opreme sprejel z vsemi obveznostmi in pravicami, kiizhajajo iz pogodbe o nakupu pravice do uporabe licence za programsko opremoTRONpos.

Naročnik se zavezuje izvajalca pisno obveščati o potrebnih nadgradnjahzaradi specifičnih zakonskih sprememb, ki se tičejo dejavnosti, zaradi katereima kupljeno pravico do uporabe licence programske opreme TRONpos.

Naročnik je upravičen do brezplačne predstavitve novih verzij in obvestil onovostih programske opreme.

Način sporočanja prijav in odzivni časi pri odpravljanju prijav

Pravilna je tista prijava, ki jo naročnik posreduje izvajalcu po elektronskipošti na naslov podpora@tronpos.si.

Odzivni čas ob prejemu prijave, glede delovanja funkcionalnosti programskeopreme, ki otežuje nadaljnje delo in resneje ne ogroža delovnega procesa,varnosti ali zanesljivosti programske opreme in podatkov, je 8 delovnih ur odtrenutka, ko izvajalec prejme prijavo.

Odzivni čas ob prejemu nujne prijave, glede delovanja funkcionalnostiprogramske opreme, ki onemogoča nadaljnje delo in za nadaljevalno delo neobstaja alternativna rešitev ter je ogrožen delovni proces, varnost inzanesljivost programske opreme in podatkov, je 6 delovnih ur od trenutka, koizvajalec prejme prijavo.

Odzivni čas teče v okviru delovnega časa izvajalca in je čas, ki preteče odtrenutka prijave do trenutka vzpostavitve neposrednega kontakta z naročnikom. Vodzivnem času izvajalec in naročnik ugotovita utemeljenost prijave in določitatermin za odpravo prijave.

Rok za odpravo prijave ne vključuje odzivnega časa.

Naročnik mora pri prijavi izvajalcu posredovati naslednje podatke:

·        naziv družbe,

·        številko pogodbe,

·        ime in telefonsko številko pooblaščene osebe za komuniciranje s izvajalcem,

·        podroben opis in specifikacijo konkretne prijave.

 

 

Najem programske opreme

Naročnik lahko od izvajalca najame pravico do uporabe licence programskeopreme TRONpos. Najemna pogodba določa pravice in obveznosti naročnika inizvajalca ter storitev osveževanja programske opreme. Najemnina za uporabolicence programske opreme se plačuje mesečno.

Izvajanje storitev in komunikacija

Izvajalec storitev izvršuje v rednem delovnem času od ponedeljka do petkaod 8:00 do 16:00. Za delo izven rednega delovnega časa je potreben vnaprejšendogovor.

Komunikacija naročnika z izvajalcem je telefonska in sicer na kontaktnitelefonski številki 02 300 35 85 ali po elektronski pošti na naslov podpora@tronpos.si.

Pravice in obveznosti izvajalca

Izvajalec zagotavlja, da:

·        programska oprema deluje tako, kot je opisano v uporabniških navodilih,

·        bo uporabniška navodila objavil na spletni strani,

·        ima programski izdelek funkcionalnosti navedene v uporabniškihnavodilih  in je izdelan v skladu s pravili stroke,

·        programska oprema ustreza zahtevam, ki so predpisane s strani  FURS-a,

·        bo po prejemu naročila in plačila za pravico do uporabe licence izvršillicenciranje programske opreme pri naročniku,

·        bo osvežene verzije programske opreme za naročnike, ki so do njeupravičeni, objavil na spletni strani programske opreme.

Izvajalec se zavezuje,da:

·        si bo prizadeval pravilne prijave odpraviti v najkrajšem možnem času,

·        si bo prizadeval naročniku omogočiti namestitev osvežene verzije programskeopreme z ustreznimi uskladitvami z zakonodajo vsaj 7 delovnih dni pred datumom,ko spremembe zakonodaje za naročnike postanejo zavezujoče, če bodo vsi pogojiza spremembo zakonodaje vnaprej jasni in znani v primernem času,

·        bo vodil evidenco del, ki jih bo opravil,

·        bo v roku petih delovnih dni po podpisu najemne pogodbe in plačilu prvegaobroka naročniku izročil licenčno kodo produkta s katero mu bo omogočil uporaboprogramske opreme.

Pravice izvajalca

·        Izvajalec lahko naročniku onemogoči uporabo programske opreme v primerukršitev določil iz pogodbe ali splošnih pogojev poslovanja in v primeru zamudes plačilom, do prenehanja kršitev oziroma poplačila vseh zapadlih obveznosti,

·        Izvajalec se lahko prosto odloča o tem, ali in kdaj bo spremembe inizboljšave vgradil v programsko opremo.

 

 

Plačilo in stroški uporabe produkta

Podporne storitve, ki jih izvaja izvajalec v svojem delovnem času, seobračunavajo v 15 minutnih intervalih(razen, če ni v pogodbenem razmerjudoločeno drugače), pri čemer šteje vsak začetni interval. Cene podpornihstoritev so določene v ceniku izvajalca, ki je objavljen na spletni straniizvajalca.

Izvajalec je upravičen do povrnitve potnih stroškov in časa na poti, kadarizvaja podporo na lokaciji naročnika, po veljavnem ceniku izvajalca oziroma popogodbi o podpori in osveževanju.

Izvajalec do 5. delovnega dne vsak mesec za pretekli mesec naročnikuizstavi račun v valutnem roku določenem po pogodbi.

V primeru zamude pri plačilu računa je izvajalec upravičen do zakonskihzamudnih obresti.

Če naročnik ni poravnal vseh zapadlih obveznosti do izvajalca, izvajalec nidolžan izvajati podpornih storitev, osveževanja in drugih dogovorjenihstoritev.

Vračilo plačila ni mogoče, če je bila programska oprema TRONpos žeuporabljena.

Avtorske pravice

Vsa vsebina, ki jo vsebuje programska oprema TRONpos ali jo lahko vsebujeprogramska oprema v prihodnosti vključno z vsemi slikami, fotografijami, videi,vodniki, zvočnimi posnetki, drugimi besedili, članki, tekstom, logotipi in/alikaterimi koli drugimi oblikami intelektualne lastnine je v lastni izvajalca.Naročnik lahko s programsko opremo ravna zgolj tako, da lahko namestiprogramsko opremo na toliko delovnih postaj, kolikor licenc ima zakupljenih.Naročnik ne sme kopirati tiskane dokumentacije, ki spremlja ali je delprogramske opreme, vse v skladu z varstvom avtorskih in sorodnih pravicdoločenih z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP-UPB3, Uradni list RS,št. 16/2007, s spremembami).

Izbira prava, sodna pristojnost in krajevna pristojnost sodišča

Za vsa razmerja med izvajalcem in naročnikom velja zakonodaja R Slovenije.Spori izvirajoči iz pogodbe o nakupu pravice do uporabe licence, pogodbe opodpori in osveževanju, osveževalne pogodbe, splošnih pogojev in drugih pogodbsklenjenih s izvajalcem, se rešujejo sporazumno. V kolikor sporazumna rešitevni mogoča je za reševanje sporov nastalih iz razmerja med izvajalcem innaročnikom izključno pristojno sodišče v Mariboru.

Končne določbe

Izvajalec si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja,cenika in drugih sprememb brez predhodnega soglasja naročnika. V primeru, da senaročnik ne strinja s spremembami  lahko odpove pogodbeno razmerje, sicerse šteje, da spremembam ne nasprotuje in postanejo zanj zavezujoče.

V primeru nespoštovanja določil splošnih pogojev lahko katerakoli pogodbenastranka odstopi od pogodbe v roku 30 dni. Odpovedni rok prične teči z dnevomprejema pisnega obvestila, da želi pogodbena stranka odstopiti od pogodbe.Pogodbeni stranki lahko odstopita od pogodbe brez odpovednega roka v primeruhujših kršitev pogodbe ali splošnih pogojev poslovanja.

Kadar so v pogodbi (pogodbi o podporni in osveževanju, pogodbi oosveževanju, pogodbi o najemu, pogodbi o poslovnem sodelovanju  alipogodbi o nakupu pravice do uporabe licence) ali splošnih pogojih poslovanjaopredeljeni roki, v katerih se mora izvajalec odzvati oziroma opraviti ali začetiopravljati določeno storitev, si izvajalec pridržuje pravico do daljših rokov vprimeru okoliščin, ki ne izvirajo iz sfere izvajalca, v primeru, če naročnik nezagotovi ustreznih pogojev za delo ali v primeru, da naročnik ni dokončalsvojih nalog, kot izvirajo iz splošnih pogojev, pogodbe o podpori inosveževanju, pogodbe o osveževanju ali pogodbe o nakupu pravice do uporabelicence programske opreme TRONpos.

Pogodbeni stranki bosta vse morebitne spremembe pogodbe in dopolnitvesklepali s soglasjem v pisni obliki aneksa k pogodbi.

Splošni pogoji poslovanja so navedeni na spletni strani izvajalca innaročnik je z njimi seznanjen ob podpisu pogodbe.