Novice

8 odgovorov na najbolj pogosta vprašanja o davčnih blagajnah

22. marec 2021

Prenosna ali stacionarna davčna blagajna?

27. januar 2021

Brezplačno svetovanje ob uvedbi blagajne

12. november 2020

Zakaj preseliti svojo fizično trgovino na splet?

06. november 2020

Preverite, koliko časa bo vaša davčna blagajna še veljavna

27. oktober 2020

Zgodba zadovoljnega partnerja

18. maj 2020

S TRONpos blagajno je vse enostavno


Po nekaj letih samostojne podjetniške poti, in po letu in pol novih izzivov, sem v lanskem letu začela razmišljati, kako prihraniti čas. Pisanje računov v Wordu in v knjigi vezanih računov mi je vzelo ogromno časa, velikokrat tudi potrpljenja, na koncu pa sem se še zatipkala, zmotila ali ponesreči izbrisala že napisan račun.

Zato sem začela z brskanjem po spletu o možnosti ugodne davčne blagajne. Našla sem nekaj zastonj oblik, si tudi prenesla, in poskusila, a obupala, nato sem slučajno med zadetki našla TRONpos.si stran. Poslala sem povpraševanje in hitro dobila povratni klic. Po klepetu za kaj potrebujem blagajno, koliko računov mesečno izdam, so mi pripravili ponudbo. Zame kot malo podjetnico, s polovičnim delovnim časom je bil finančni zalogaj velik, a ne samo prepričljivost, tudi oseben pristop, razumevanje, me je prepričalo.

 

Začela sem s TRONpos ANDROID. Vem, da ni bilo ne malo dela za ekipo, a zdelo se mi je, da je bilo tako hitro in enostavno. Komaj sem čakala obisk ekipe na domu, da mi je razložila delovanje blagajne in potem akcija. Še ne po enem tednu sem bila še kako vesela, da sem se odločila za njih. Nič več dolgega pisanja računov, vse je postalo tako enostavno in hitro. Če tudi sem hitela s pakiranjem izdelkov, sem še hitro natisnila račun in ujela poštarja za oddajo paketov.


Redno sem spremljala delovanje ekipe tudi na družabnih omrežjih in v začetku leta zadela nagrado za sejem v Ljubljani. Na sejmu sem spoznala še druge možnosti blagajne in možnost spletne trgovine … Čeprav trdno prepričana, da v letu 2020 ne delam dodatnih stroškov, me je predstavitev ekipe prepričala. Iz TRONpos ANDROID blagajne, katero uporabljam za sejme, sem prešla na TRONpos RETAIL blagajno - Windows in se podala v nekaj novega. Ekipa mi pripravlja spletno trgovino, katera bo povezana z blagajno. Komaj čakam, da spletna trgovina zaživi, pred tem pa gre en velik hvala celotni ekipi – podpori za pomoč pri vsakem vprašanju, ekipi, ki posluša moje muhe pri postavljanju spletne trgovine, vodji celotne ekipe. To je ekipa, ki te ne prepriča samo z izdelkom, uporabnostjo, to je ekipa, ki diha s teboj in je pripravljena odgovoriti na vsako vprašanje, v zavedanju, da nam želijo dobro in čim boljše poslovanje. Hvala.

 

Zakaj TRONpos blagajna?

 • -          Ker je enostavna uporaba in ker mi je olajšala delo za 100 %
 • -          Ker prihraniš čas
 • -          Ker ima vse na enem mestu in samo s klikom prideš do želenega
 • -          Ker je povezana s spletno trgovino
 • -          Ker ima natančen pregled za delo nazaj, ker vidim hitro in enostavno kateri izdelki so najbolj prodajani


Mojca Buh

Preberi več »

Blagajna za učinkovito pošiljanje naročil na šank ali v kuhinjo

13. maj 2020

NOVO! Razvili smo aplikacijo MOBILNA ANALIZA. Kaj ponuja?

06. januar 2017
Ste kot lastnik podjetja kdaj pomislili, da bi spremljali poslovanje restavracije, trgovine ali lokala kje drugje, kot pa samo iz pisarniškega stolčka? Aplikacija Mobilne analize, ki smo jo razvili v Comtron-u vam omogoča, da spremljate vaše poslovanje, zaposlene, finančno stanje in druge statistične podatke podjetja od kjerkoli in kadarkoli. Prednost aplikacije Mobilne analize TRONpos je, da je prilagojena za uporabnike vseh operacijskih sistemov.

UPORABNI ZAVIHKI V APLIKACIJI:

PROMET: 
V modulu promet lahko analizirate poslovanje po posameznih produktih, skupinah produktov, primerjate uspešnost zaposlenih, po  načinu plačila itd. 
DENARNICE: 
Modul denarnice je namenjen gostinskim lokalom in omogoča vpogled v gotovino v lokalu.
MIZE: 
Odprte mize omogočajo pregled trenutne zasedenosti lokala. Reagirajte pravočasno in poskrbite za pravočasno postrežbo vseh gostov v lokalu.
ZALOGA: 
Modul omogoča pregled zaloge v skladišču in tako omogoča, da ne ostane brez prodajnih produktov.
UPORABNIKI: 
Modul omogoča evidenco delovnega časa po zaposlenih. Spremljajte prisotnost zaposlenih.

Več o uporabi in funkcionalnosti aplikacije si lahko preberete tukaj!
Preberi več »

Obiščite nas na Gostinsko-turističnem zboru Slovenije v Portorožu

07. oktober 2014
Vabimo vas, da nas obiščite na 61. gostinsko turističnem zboru, ki bo potekal 14. in 15. oktobra 2014 v Kongresnem centru Grand hotela Bernardin Portorož.

Obiščite nas na razstavnem prostoru B9 in si izžrebajte privlačno nagrado!
Preberi več »

Blagajniška rešitev za manjše gostinske lokale

13. maj 2020

Vrhunska blagajniška rešitev za manjše gostinske lokale 


Čeprav ste lastnik ali najemnik manjšega gostinskega lokala, za svoje nemoteno opravljanje dela potrebujete dobro blagajniško rešitev. TRONpos blagajna je zagotovo ena od najboljših rešitev, ki so vam trenutno na voljo. Tovrstna gostinska blagajna je namreč izjemno preprosta za uporabo ter omogoča izjemno prilagodljivo platformo.


Gostinska blagajna TRONpos GASTRO BAR omogoča odličen sistem za vodenje z normativi,prilagodljive analize ter še druge številne prednosti, ki vam jih razkrivamo v nadaljevanju. Pred tem pa si lahko preberete, kaj pravzaprav potrebujete za pripravo omenjene blagajne.


TRONpos strokovna ekipa poskrbi za večino izvedbe

Za pripravo gostinske blagajne bo skorajda v celoti poskrbela ekipa TRONpos. Ta bo namestila programe in vse prilagodila vašim željam in potrebam. Obenem bo dobro poskrbela tudi za ustrezno izobraževanje kadra za učinkovito uporabo sistema.


Sami boste morali pripraviti le nekaj podatkov, in sicer cenik artiklov, spisek uporabnikov z davčnimi številkami, interni akt ter namensko digitalno potrdilo za davčno potrjevanje računov.


Ključne funkcionalnosti vrhunske gostinske blagajne

Gostinska blagajna TRONpos za manjše gostinske lokale se ponaša z izjemnimi funkcionalnostmi.Omogoča vam davčno potrjevanje računov, ki je 100 % skladno z zakonodajo o davčnem potrjevanju računov; vodenje in vnos vseh artiklov; izdajo originalnih računov; vodenje zaloge z gostinskimi normativi; možnost izdaje dokumenta po nabavni ceni brez DDV; izdelavo cenikov po dnevih in po urah.


Vrhunska gostinska blagajna vam omogoča tudi izvoz v e-računih; možnost izdaje veleprodajnih dokumentov; spremljanje prodaje ter izvoz poročil ter analiz v pdf obliki; dnevno zaključevanje blagajne ali pa zaključek po vaših željah in ne nazadnje še zaledni pisarniški program.


Dobrodošli razširitveni dodatki

Gostinska blagajna, ki si jo lahko pobliže ogledate tudi na spletu, vam ponuja še več. Omogoča vam razširitvene dodatke, in sicer mobilne analize. Na ta način boste lahko poslovanje lokala spremljali od kjer koli in kadar koli.


Vas zanima še več? Kliknite TUKAJ

Preberi več »

[WEBINAR] Kako preseliti poslovanje na splet v samo 48 urah?

08. maj 2020

Prodaja na spletu, ki omogoča neprekinjeno poslovanje, 24 ur na dan in 7 dni v tednu, je v času epidemije dobila še večji pomen. Za uspešno poslovanje v prihodnosti, bo prisotnost na spletu bistvenega pomena.  

                                

Vabimo vas na brezplačni 30-minutni webinar, kjer boste izvedeli kako lahko hitro in enostavno začnete prodajati na spletu s spletno trgovino TRONpos OnlineShop, več o prednostih spletne trgovine TRONpos OnlineShop ter o povezavi s TRONpos davčno blagajno.

 

Webinar bo potekal v dveh terminih:

·        TERMIN 1: četrtek, 14.5.2020 od 10:00 do 10:30, za prijavo kliknite TUKAJ

·        TERMIN 2: četrtek, 21.5.2020 od 16:30 do 17:00, za prijavo kliknite TUKAJ

 

Kaj vse boste izvedeli?

 1. Kako vam spletna trgovina TRONpos OnlineShop pomaga povečati prodajo?
 2. Kako deluje povezava s TRONpos davčno blagajno?
 3. Katere funkcionalnosti omogoča spletna trgovina TRONpos OnlineShop?
 4. Kako poteka postavitev?


Prijave na webinar so brezplačne. Po potrditvi prijave boste preko elektronske pošte prejeli navodila za ogled webinarja. 

 

Ugodnost za udeležence webinarja: posebna cena izdelave spletne trgovine TRONpos OnlineShop

Preberi več »

Ključne prednosti TRONpos OnlineShop

07. maj 2020

V tem hipu je učinkovita izdelava spletne trgovine še toliko pomembnejša. To vam narekujejo trenutne razmere, saj je selitev vašega poslovanja na splet v času epidemije skorajda nujno potrebna. To vam bo zagotovo prineslo učinkovito namestitev izpada dohodka in še druge številne prednosti.


Izdelava spletne trgovine predstavlja preprosto in hitro rešitev za začetek prodaje na spletu. S popolno integracijo z davčno blagajno TRONpos si boste omogočili prodajo z istimi prodajnimi pogoji kot v fizični trgovini.


100 % povezljiva s TRONpos davčno blagajno

Sodobna, preprosta in mobilnim napravam prijazna izdelava spletne trgovine vam prinaša 100 % povezljivost s TRONpos davčno blagajno. S povezavo si boste lahko omogočili izjemno hiter prenos artiklov, strank in zaloge iz TRONpos davčne blagajne.

Spletna trgovina vam omogoča tudi samodejni prenos naročila iz spletne trgovine v TRONpos ter izjemno preprosto izdajo blagajniškega računa.


Zagon trgovine v 48-ih urah

Izdelava spletne trgovine je končana v samo 48-ih urah. Za vas bomo postavili preprosto, a izjemno učinkovito spletno stran. Prilagodili bomo vse dizajne, poskrbeli za prenos artiklov iz TRONpos davčne blagajne.

Prav tako bomo vas bomo dobro pripravili na uporabo in upravljanje. Ugotovili boste, da je spletna trgovina TRONpos OnlineShop za upravljanje preprosta in da ne boste potrebovali prav nobenega posebnega predznanja.


Za mobilne naprave prijazna trgovina

Izdelava spletne trgovine omogoča popolno prilagajanje vsem mobilnim napravam. Ugotavlja se, da vse več spletnih uporabnikov pri brskanje po spletu uporabljajo pametne telefone in tablične računalnike.

Prav tako vam bo trgovina omogočala preprost CMS. Odnose s strankami boste lahko upravljali preko portala, in sicer vse dni in ure v tednu. Nad svojimi naročili, računi ter poslovanjem boste imeli popoln nadzor.


Plačevanje in oglaševanje v spletni trgovini

Kakovostna izdelava spletne trgovine TRONpos OnlineShop vam zagotavlja različne možnosti plačevanja, na primer s plačilnimi karticami, preko PayPal-a, po povzetju ali preko predračuna.

Strokovno podkovana in izkušena marketinška ekipa bo poskrbela za digitalno strategijo ter oglaševanje. S tem se bo lahko bistveno povečala vaša spletna prodaja.


Trgovina po SEO standardih

Izdelava spletne trgovine je zasnovana oziroma narejena po prav vseh SEO standardih. To vam bo zagotovilo uvrstitev na najvišja mesta v brskalniku, posledično velik obisk, prodajo in ne nazadnje izjemen uspeh. 


Preberi več »

Se vidimo na SEJMU OKUSOV 2020!

13. januar 2020

 Tudi letos se bomo udeležili 14. Mednarodnega sejma okusov GASTexpo! Sejem se bo odvijal v Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani, ki bo potekal med 29.1. in 1.2.2020. Najdete nas v dvorani A, na razstavnem prostoru 18. Na naši stojnici si boste lahko ogledali in preizkusili naše davčne blagajne. Prav tako vam zagotavljamo, da boste iz našega razstavnega prostora odšli zadovoljni, saj smo vam pripravili nekaj novosti. Sejem bo za obiskovalce odprt med 29. januarjem in 1. februarjem, med 10.00 in 19.00.  Vabljeni na obisk! Veselimo se vašega srečanja!


Lep pozdrav,

Ekipa TRONpos

Preberi več »

GoCrypto - naš novi partner!

15. november 2019

Zelo ponosni smo, da vam lahko predstavimo našega novega partnerja- GoCrypto!  Gre za najenostavnejši sistem za sprejemanje kriptovalut v vašem plačilnem sistemu– z najnižjimi transakcijskimi stroški na tržišču!


Naše sodelovanje z njimi se je začelo z integracijo njihove rešitve v naš TRONpos sistem, s čimer smo poskrbeli, da lahko kot naša stranka,GoCrypto sistem aktivirate takoj.

Ponudite svojim strankam GoCrypto, kot vašo dodatno plačilno možnost, ter izkoristite začetne ugodnosti poslovanja:

 • -         brezplačna integracija
 • -         prvih trije meseci poslovanja brez provizije
 • -         brez skritih stroškov
 • -         1,25% strošek transakcije


Ali še zmeraj niste prepričani da je GoCrypto prava izbira za vaše plačilno poslovanje?

Z veseljem vam pomagamo. Kontaktirajte nas in skupaj bomo poiskali najboljšo rešitev za vas.

Preberi več »

DOGODEK: 6 korakov za uspešno izvedbo inventure s TRONpos

04. november 2019

POZOR 4 BREZPLAČNA MESTA za štiri najhitrejše prijavljene


Bliža se konec leta, torej čas inventur oziroma letnih popisov, ki jim je potrebno nameniti vso pozornost in pri tem upoštevati zakonsko določene predpise.


Z ekipo TRONpos tako organiziramo izobraževalno delavnico na kateri boste dobili odgovore na vprašanje »Kako v 6 korakih uspešno izvesti inventuro s TRONpos?«. Na dogodku vam bomo predstavil kako pravilno in najenostavneje narediti inventuro s programom TRONpos.


Program:

 1. Pregled trenutnega stanja zaloge in priprava inventurnega popisa
 2. Pomen datumov knjiženja PE
 3. Vnos popisa v BackOffice
 4. TRONterm – najboljši pomočnik za izvedbo inventure
 5. Kontrola viškov in manjkov
 6. Zaključek inventure

Kotizacija: 48,80 € (cena z že vključenim DDV)

Trajanje dogodka: 90 minut

Cena zajema: delavnico, e-book in prigrizke


Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.


Izberite termin in se prijavite sedaj:

14.11.2019 ob 10:00, Maribor (Sedež podjetja Comtron, tržaška 21) PRIJAVITE SE TUKAJ

19.11.2019 ob 10:00, Ljubljana (BTC,Prostor 6, Leskoška 2)
PRIJAVITE SE TUKAJ

21.11.2019 ob 10:00,  Maribor (Sedež podjetja Comtron, tržaška 21) PRIJAVITE SE TUKAJ

16.11.2019 ob 10:00, Ljubljana (BTC,Prostor 6, Leskoška 2)
PRIJAVITE SE TUKAJ

Preberi več »

10 nasvetov kako promovirati bar ali restavracijo?

25. oktober 2019

Ali veš kako je nastala prva plačilna kartica?

14. oktober 2019

Kreditne kartice so bile prvič uporabljene kot plačilno sredstvo v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Hoteli so bili prvi ki so svojim gostom ponudili možnost plačila za bivanje, s kartico. Kmalu za tem pa so svoje kartice izdale tudi nekatere trgovske in plinske družbe. Vendar so bile te kartice uporabne samo pri podjetjih ki so jih izdala. Šele po letu 1950 pa so se pojavile prve »Diners kartice« ki so omogočale uporabo v nekaterih restavracijah in hotelih. Leto kasneje pa so tudi banke izdale svoje prve kreditne kartice, ki so olajšale plačilni postopek povsod.

Ugodite svojim strankam,pohitrite postrežbo gostov in pridobite ponudbo TRONpos davčne blagajne sedaj.

Preberi več »

Obiščite nas na sejmu MOS 2019

28. avgust 2019

Tudi letos bomo prisotni na največjem poslovno - sejemskem dogodku v Sloveniji, na sejmu MOS,ki bo potekal že 52. leto zapored.Sejem se bo odvijal v Celju,na naslovu Dečkova cesta 1. Potekal bo od 10. do 15.septembra 2019. Na naši stojnici si boste lahko ogledali in preizkusili naše davčne blagajne TRONpos. Zagotavljamo vam, da boste iz našega razstavnega prostora odšli zadovoljni, saj smo pripravili nagradno igro,kjer si boste lahko priigrali privlačne nagrade!

Našli nas boste v dvorani K, na razstavnem prostoru 16. Na tem prostoru nas lahko najdete celoten čas trajanja sejma, od torka 10. do nedelje 15. Sejem bo za obiskovalce odprt vsak dan med 10. in 15. septembrom med 9:00 in 19:00, v nedeljo 15. septembra pa med 9:00 in 18:00.

Za naše zveste poslovne partnerje so na voljo tudi vstopnice za obisk sejma, zanje se obrnite na e-naslov iztok.tili@comtron.si
.

Veselimo se vašega obiska!

Lep pozdrav,

Ekipa TRONpos

Preberi več »

TRONpos.si ima NOVO PODOBO!

27. avgust 2019

Z velikim veseljem vam sporočamo, da je spletna stran www.tronpos.si dobila popolnoma osveženo podobo, ki bo poskrbela, da vam bodo iskane informacije še hitreje pri roki. Da pa bo brskanje po prenovljeni strani še slajše, smo pripravili PRESENEČENJE ZA PRVIH 10 NAROČNIKOV na novi spletni strani, ki bodo deleži ugodnosti BREZ ZAČETNIH STROŠKOV (vnos cenika, povezava na FURS in izobraževanje uporabnikov).

Izogni se začetnim stroškom poslovanja in POSTANI NAŠ NAROČNIK ZDAJ!

Preberi več »

Osvojili smo Triglav!

09. avgust 2019

Dne 3.8. in 4.8.2019 je del naše ekipe opravil 44 kilometrov dolgo zahtevno planinsko pot in se v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah povzpel na naš najvišji vrh Triglav. Pot je bila po poročanju sodelavcev zahtevna, vendar zaradi lepote narave vredna vsakega izmed skoraj 80.000 prehojenih korakov v dveh dneh.

Ponosni smo na naše planince!

Preberi več »

Vabljeni na sejem GastExpo!

23. januar 2019

Spoštovani!

Že tradicionalno se bomo udeležili 13. Mednarodnega sejma okusov GastExpo! Sejem bo potekal v Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, med 30.1. in 2.2. 2019. Najdete nas lahko v dvorani A, na prostoru 37. Sejem bo odprt vsak dan od srede do sobote med 10:00 in 19:00. 

Vabljeni na obisk in osvežitev ter ogled naših davčnih blagajn. Za vas pa smo pripravili tudi nagradno igro, v kateri si lahko priigrate odlične nagrade!

Lep pozdrav,

ekipa TRONpos

 

 

Preberi več »

Menjava načila plačila

12. december 2018
Za Vas smo pripravili novo verzijo programa 4.3.4. V novi verziji omogočamo menjavo načina plačila na že zaključenem blagajniškem računu. 

Vsem, ki imate sklenjeno veljavno najemno pogodbo, pogodbo o vzdrževanju ali pa ste verzijo 4 že kupili, nova verzija pripada brezplačno.

Menjava načina plačila vam omogoča:
 • Menjavo načina plačila na zadnjem računu v primeru, da se zmotimo pri izdaji računa, oziroma načinu plačila.
 • Menjavo načina plačila na starejšem računu. V sistemu se vsaka sprememba za nazaj zabeleži in je nato vidna na računu.
Strošek implementacije znaša 49€ + DDV. Za več informacij ter naročila nam pišite na elektronska naslova iztok.tili@comtron.si ali podpora@tronpos.si, lahko pa nas pokličite na 02 300 35 85 oziroma na 051 345 916.

 
Preberi več »

TRONpos Black Friday akcija

23. november 2018
Spoštovani uporabniki TRONpos!

Za vas smo pripravili posebno akcijo za Black Friday! Močno smo znižali cene nekaterih naših izdelkov.

Ponujamo vam akcijske cene za:
 • Bluetooth tiskalnik OCOM, znižan za 50%, akcijska cena znaša 53,27€ + DDV.
 • Termo rolice 57mm x 19mm, v kompletu 10 rolic, znižane za 50%, akcijska cena znaša 3,50€ + DDV.
 • Stojalo za 10" tablico, znižano za 35%, akcijska cena znaša 15,98€ + DDV.

Akcija velja samo za kratek čas, od petka 23.11.2018 do vključno ponedeljka 26.11.2018, oziroma do razprodaje zalog. Naročila sprejemamo na elektronski naslov: iztok.tili@comtron.si ali na telefonsko številko 051 345 916.

 

Preberi več »

TRONpos Android promocijski video

16. november 2018

Na spodnji povezavi si lahko ogledate prvega od obeh novih promocijskih videov za TRONpos davčne blagajne. V tem videu predstavljamo programsko opremo TRONpos Android, na primeru Frizerskega studia Bella, na Ptuju. Agencijo smo posneli skupaj z agencijo DAMN. V videu nastopata Jasna Topolnik in Rok Gracer. Vsem prisotnim se zahvaljujemo za sodelovanje pri snemanju videa ter za profesionalnost in odličen odnos!

Video si lahko ogledate tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=TzpVbvHdfHk

Preberi več »

Posodobitev digitalnega potrdila za vzpostavitev TLS povezave

06. november 2018

Spoštovani uporabniki programske opreme TRONpos!

FURS bo 10.11.2018 zamenjal digitalno potrdilo za vpostavitev TLS povezave.

Več o spremembi si lahko preberete na:
https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/OpenPortal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=dpr_teh_spec

Opozorilo: Zamenjava digitalnega potrdila je obvezna, saj brez nje Vaša davčna blagajna ne bo delovala v skladu s predpisano zakonodajo!

Novo digitalno potrdilo je objavljeno na tej povezavi. Spremenjeno je tudi digitalno potrdilo izdajatelja SIGOV-CA. Sprememba stopi v veljavo s soboto, 10.11.2018. Cena posodobitve iz naše strani znaša 35€ + DDV. Cena velja za 1 blagajno. Ker želimo, da vaša davčna blagajna deluje nemoteno, vas prosimo, da nam naročilnico pošljete najkasneje do četrtka, 8.11.2018!
Za več informacij se lahko obrnete na svojega skrbnika ali na odgovornega v družbi Comtron za prehod na novo različico – Iztoka Tilija:

 

Iztok.Tili@comtron.si
TEL: 02 300 35 78
GSM: 051 345 916

Preberi več »

Posneli smo nov promocijski video!

22. oktober 2018

Zaradi intenzivnega dela na marketingu in zavedanja pomena video posnetkov v marketinške namene, smo se odločili, da bomo posneli nov TRONpos promocijski video. Snemali smo v petek, 19.10.2018. Odločili smo se za snemanje videa za blagajno Gastro in Windows. Snemanje je potekalo na Ptuju, v gostilni Rozika in v Frizerskem studiu Bella. Ker smo si želeli profesionalnega videa, smo najeli agencijo DAMN. Pred kamero sta stopila Rok Gracer in Anna Minakova. Oba videa smo posneli v istem dnevu, saj je snemanje potekalo zelo gladko in tekoče. 

Video bo deležen editiranja in obdelave, tako da ga lahko pričakujete v novembru. Mi se ga že zelo veselimo! 

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili agenciji DAMN za snemanje posnetka in pridobitev igralcev, gostilni Rozika ter Frizerskemu studiu Bella za dovoljenje za uporabo prostorov in osebja ter igralcema za sodelovanje in profesionalnost.

Preberi več »

Možnost plačila z Bitcoini na TRONpos blagajnah

18. september 2018

NOVOST! Preko TRONpos blagajne lahko stranke plačujejo s kriptovaluto Bitcoin!

 

V Comtronu smo sklenili strateško partnerstvo z družbo Limitlex, ki je vodilni razvijalec platform za izmenjavo kriptovalut. TRONpos blagajne so tako prve v Sloveniji, preko katerih je možno sprejemati Bitcoin in druge kriptovalute!

 

Nekaj pomembnih prednosti pri sprejemanju plačil v kriptovalutah preko TRONpos blagajne:

 

· Četudi sprejmete plačilo v kriptovalutah, je znesek na vašemizdanem računu v EUR, in tudi izplačilo dobite v EUR (na vaš TRR).

 

· Provizije od transakcij so nižje kot pri karticah.

 

·Sistem je popolnoma integriran v TRONpos blagajno, zato je zelo enostaven za uporabo (uporablja se na enak način kot za kartice). Predstavnik podjetja Limitlex se tudi oglasi pri vas in demonstrira, kako uporabljati sistem.

 

Kriptovalute tako pri nas kot po svetu postajajo vedno bolj priljubljena oblika plačila, zato je sedaj idealen trenutek, da jih pričnete sprejemati tudi vi. S tem lahko le pridobite.

 

Uporabniki TRONpos blagajn, ki boste sedaj pričeli sprejemati kriptovalute, boste brezplačno deležni posebne promocije podjetja Limitlex med kripto uporabniki. Kripto skupnost je v Sloveniji tudi sicer zelo močna, zato se prodajnim mestom, ki bodo sprejemala plačila v kriptovalutah, zagotovo obeta povečanje števila strank.


Za aktivacijo sprejemanja plačil v kriptovalutah nas pokličite na: 040 387 876 ali izpolnite obrazec za prijavo ponudnika.

 


 

Preberi več »

Preverjanje veljavnosti računov po nadgradnji

03. julij 2018
Spoštovani uporabniki TRONpos davčnih blagajn!

S 30.6.2018 je nastopila zakonska sprememba pri potrjevanju računov s strani FURS-a, ki je veleval odpravo uporabe protokola TLS1.0 in uveljavo protokola TLS 1.2. V skladu s tem, smo Vam na blagajne namestili novo verzijo programske opreme TRONpos V4.

Naprošamo vse uporabnike, katerim smo posodobili sistem, da preverijo veljavnost svojih računov! 

Kako to storite?

Pri računih, ki ste jih izdali, preverite, ali se na njih pojavijo oznake "EOR". Če te oznake nimajo, računi niso davčno potrjeni!

V primeru vprašanj ali kakršnih koli težav pri potrjevanju računov, se obrnite na našo podporo:

TRONpos podpora:
PON-PET: 8:00 - 16:00

Telefonska številka: 02 300 35 85
Email naslov: podpora@tronpos.si

Dežurna podpora*:
PON-PET: 16:00-22:00
Vikendi in prazniki: 7:00-22:00

Telefonska številka: (+386) 070 802 780
Cena: 70€ + DDV (obračunava se po 30 minutnih intervalih).

*Dežurna podpora je izključno plačljive narave in je namenjena za nujne zadeve.
Preberi več »

Zakonska sprememba pri davčnem potrjevanju

12. junij 2018

Spoštovani uporabniki programske opreme TRONpos!

Želeli bi Vas opozoriti, da bo s 30.6.2018 nastopila zakonska sprememba pri davčnem potrjevanju računov s strani FURSA.

Več o spremembi si lahko preberete na:

http://www.fu.gov.si/nadzor/podrocja/davcne_blagajne_in_vezane_knjige_racunov_vkr/?tx_news_pi1[news]=7591&tx_news_pi1[controller]=News&tx_news_pi1[action]=detail&cHash=b19eac9347eadf63d8e8f8fa4e9431a3

Opozorilo: Različica TLS 1.2 ne deluje na operacijske msistemu Windows XP, zato je potrebno te operacijske sisteme do tega datuma nujno zamenjati z novejšim (Windows 7 ali Windows 10).

Da bo programska oprema delovala nemoteno, smo za Vas pripravili novo različico programske opreme TRONpos V4. Nova verzija zraven zakonske podpore TLS 1.2 prinaša tudi kar nekaj pomembnih novosti. Za vas smo pripravili tudi osvežen dizajn blagajne TRONpos.

Ostale večje novosti:

-optimizacija delovanja;

-možnost plačevanja z Mbills;

-možnost plačevanja z Moneta;

-možnost pošiljanja SMS obvestil za servisne licence;

-kontrola davčne stopnje pri prodaji.

Nova različica programske opreme TRONpos V4 je do 15.6.2018 na voljo po znižani ceni 150,00 EUR + DDV. Po tem datumu velja redna cena in sicer 200,00 EUR + DDV. Cena velja za eno blagajno. Za vsako naslednjo blagajno Vam priznamo 50% popust, ki prav tako velja do 15.6.2018.

Za več informacij se lahko obrnete na svojega skrbnika ali na odgovornega v družbi Comtron za prehod na novo različico – Iztoka Tilija:

Iztok.Tili@comtron.si

TEL: 02 300 35 78

GSM: 051 345 916

 

Preberi več »

Zaposlimo novega sodelavca v razvoju programske opreme!

05. junij 2018
Ekipa TRONpos v svoje vrste vabi novega sodelavca oziroma sodelavko!

Delo zajema sodelovanje pri razvoju programske opreme (analitika) in implementacija pri strankah. Naša ekipa je mlada, energična in zagnana. Zaposlitev je možna tako preko študentskega servisa kot preko pogodbe. Možna je tudi kasnejša redna zaposlitev. Delo je dinamično, razgibano in zelo raznoliko. Kandidati naj bodo pripravljeni na učenje in pridobivanje novih veščin.

Za prijavo in/ali več informacij pišite na: iztok.tili@comtron.si


Preberi več »

Nov model davčne blagajne

23. maj 2018
Z veseljem vam predstavljamo naš nov model davčne blagajne! Razvijalo jo je kar 200 software in hardware inženirjev, ki so skupno porabili kar 5760 ur dela. Rezultat je blagajna, ki spada v 1% najboljših izdelkov na trgu. Poganja jo 8 jedrni 64 bitni procesor s super hitrim 5.0 spominskim diskom. Tudi v primeru velike količine podatkov, bo delovanje potekalo gladko in stabilno. Delovanje je izboljšano tudi zaradi DDR3 2G RAMA. Kombinacija odlične zmogljivosti in uporabniku prijaznega delovanja bo zagotovo poskrbela za to, da bodo vaša pričakovanja presežena.
Tudi zunanjost blagajne je odlična. 14 inčni zaslon z ločljivostjo 1920x1080 pikslov vam podatke prikazuje svetlo in jasno. Je tudi zelo tanek in lahek. 400 nitni zaslon pa prikazuje ostro sliko tudi v zelo svetlem okolju in močni svetlobi. Na blagajni najdemo tudi 80mm termo visoko hitrostni tiskalnik računov, z avtomatskim rezalnikom. Zmore natisniti 2 računa na sekundo. 
Odlično je poskrbljeno tudi za zunanjost blagajne, ki je narejena iz litega aluminija. Posebno obliovan hrbtni del zaslona in držalo izboljšujeta stabilnost blagajne za 40%. 

Preberi več »

Navodila za nadgradnjo

03. maj 2018

Spoštovani,

Obeta se nova zakonska sprememba na davčnih blagajnah zaradi povezave s FURS. Potrebno bo nadgraditi komponento .net Framework na 4.7.1. na vseh Windows računalnikih.

 

Omenjeno storitev lahko opravite popolnoma sami. Pri nadgradnji upoštevajte naslednja navodila: 

Pred nameščanjem .net Framework 4.7.1. je potrebno nadgraditi sistem Windows (VISTA, 7, 8, 8.1. ali 10), z najnovejšimi Windows posodobitvami.

1.N 1. Nadgradite Windows z najnovejšimi Windows posodobitvami.

a) WINDOWS 10

 Windows 10 se posodablja samodejno, saj izklop posodobitev na Windows 10 ni mogoč. Če imate različico   Windows 10 Enterprise in ste izklopili posodobitve, jih bo potrebno vklopiti.

 

b) WINDOWS VISTA, WINDOWS 7, WINDOWS 8, WINDOWS 8.1

 Odprite Nadzorno ploščo

 Če uporabljate male ikone, kliknite na Windows Update. Pritisnite na gumb Preveri posodobitve in   namestitev vse ponujene posodobitve.

 Če uporabljate kategorični prikaz, pritisnite na Sistem in varnost, nato izberite Windows Update. Pritisnite   na gumb Preveri posodobitve in namestitev vse ponujene posodobitve.

 

2.O 2. Obvezno ponovno zaženite računalnik.

3.P 3. Prenesite .net Framework 4.7.1.iz spleta: https://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=56116

4.N 4. Namestite preneseno datoteko .net Framework4.7.1. s ClickOnce namestitvijo (potrdite pogoje in  pritiskajte naprej).

 

Opomba: Nadgradnja lahko traja več ur. Priporočamo, da se zadeve lotite izven delovnega časa vašega podjetja, da ne bo prišlo do motenj zaradi izpada delovanja blagajn. V kolikor ne boste nadgradnje naredili po teh korakih, se lahko čas nadgradnje tudi zelo podaljša.


V kolikor storitve ne želite opraviti sami, se obrnite na svoje skrbnike ali na Iztoka Tilija:

Iztok.Tili@comtron.si

GSM: 051 345 916

Cena omenjene storitve znaša 120€ + ddv po blagajni (računalniku)

Preberi več »

Partners Meeting 2018 uspešno izveden

16. april 2018
V četrtek 12.4.2018 smo na sedežu našega podjetja Comtron d.o.o. gostili Partners Meeting 2018. Dogodek služi temu, da se z našimi partnerji dobimo in razpravljamo o novostih, predlogih, mnenjih in morebitnih problemih. Ker so naše davčne blagajne zelo razširjene, imamo partnerje po celotni Sloveniji. Najdete jih lahko v naslednjih krajih:
 • Ptuj - za Ptujsko območje in Prlekijo
 • Slovenj Gradec - za območje Koroške
 • Mozirje - za Celjsko območje
 • Hrastnik - za Dolenjsko
 • Ivančna Gorica - za Ljubljano in okolico
 • Cerkinca - za Notranjsko
 • Nova Gorica - severno Primorsko
 • Izola - za obalni del Primorske

Prvič smo dogodek lahko gostili v prenovljeni učilnici našega podjetja. Dogodek se je začel ob 14:00 in je trajal do 17:00. Po formalnem delu, smo se odpravili na pozno kosilo v restavracijo Takos, kjer smo v sproščenem vzdušju nadaljevali pogovor o izkušnjah iz vsakdanjika.

Vsem partnerjem, ki ste se dogodka udeležili, se lepo zahvaljujemo za obisk. Nadejamo se, da bomo odlično sodelovali še naprej in tako skupaj pisali uspešno zgodbo TRONpos blagajn!


Preberi več »

Prenovljen izgled letaka

05. april 2018
TRONpos-ovci se zavedamo, da smo ljudje vizualna bitja. Prav zaradi tega, veliko časa posvetimo izgledu našega promocijskega materiala. Nekateri promocijski artikli, ki jih imamo so: letaki, nalepke, vizitke, baloni, predpasniki, majice, zastavice, ipd. Ker je bil naš promocijski letak, katerega predstavljamo potencialnim strankam že nekaj časa brez spremembe, smo se odločili za spomladansko osvežitev. Nov dizajn letaka si lahko ogledate spodajPreberi več »

Prestavljen Partner Meeting

21. marec 2018
Ker naše davčne blagajne uporablja preko 2000 uporabnikov po vsej Sloveniji, imamo v ta namen izdelano partnersko mrežo. Vsako leto organiziramo Partners Meeting, na katerem se s partnerji družimo ter izobražujemo. Seznanimo jih z raznimi novostmi in spremembami, ki bodo prišle v poštev v tekočem letu.

Letošnji Partners Meeting je bil prvotno zamišljen za četrtek, 22.3.2018. Zaradi zasedenosti prostorov smo bili primorani dogodek prestaviti. Nov termin je četrtek, 12.4.2018 ob 14:00 uri. Partnerje bomo gostili v povsem novi učilnici, ki smo jo pričeli uporabljati ta teden. Natančnejšo agendo dogodka bomo oznanili naknadno.

Partnerji se lahko na dogodek prijavite s klicem na telefonsko številko: 02/300 06 30 ali preko e pošte na domen.kovacic@comtron.si. Za več informacij pišite na iztok.tili@comtron.si

Dogodek je namenjen samo partnerjem TRONpos, dogodke ki se tičejo strank pa bomo oznanili pravočasno!

V upanju na čim boljšo udeležbo vas lepo pozdravljamo!
Ekipa TRONpos
Preberi več »

Obiščite nas na sejmu Love Beauty

13. marec 2018
Ekipa TRONpos bo sodelovala na mednarodnem sejmu kozmetike in lepote Love Beauty, ki bo potekal 6. in 7. aprila. Sejem bo potekal v Gospodarskem razstavišču,  v hali A. Obiščete nas lahko na našem prostoru 29a.

Veselimo se vašega obiska!
Preberi več »

Tudi letos bomo prisotni na MOS Celje. Obiščite nas!

12. september 2017

TRONpos blagajna od danes naprej ponuja tudi plačevanje z Moneto

25. maj 2017
Zakaj ne bi svojim strankam povečali možnosti plačevanja vaših produktov in storitev?

Mobilni telefon z Moneto postane tudi plačilna kartica, ki omogoča plačilo tako majhnih kot velikih zneskov. Plačila z mobilnim telefonom, ki ga imate vedno pri roki,postanejo še bolj priročna, za še večjo varnost pa poskrbite s PIN-kodo za plačila z Moneto.
Moneta je priročen način plačevanja vsakodnevnih nakupov, s katerim gotovino in bančno kartico zamenjate s svojim mobilnim telefonom. Pri tem je Moneta enakovredna kreditni plačilni kartici,kjer plačilo poravnate z zamikom,  enkrat mesečno. Sistem Moneta ima tudi dovoljenje Banke Slovenije za opravljanje plačilnih storitev. Z Moneto lahko plačujete vsi naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije in Si.mobila ter komitenti banke Nova KBM, ki ste hkrati uporabniki mobilnih storitev enega izmed navedenih operaterjev.

Vsi, ki uporabljate za svoje poslovanje blagajno TRONpos vam od danes naprej ponujamo dodatno možnost sistema plačevanja za vaše stranke. Če ste za to zainteresirani nam pošljite e-mail na naslov: tronpos@comtron.si ali nas pokličite na telefonsko številko: 02 3003 578.
Preberi več »

Predstavitev TRONpos davčne blagajne na dogodku Predstavitev novosti TIC V4.9

25. april 2017

V četrtek, 23..2.2017 smo organizirali predstavitev novosti TRONpos blagajne za naše poslovne partnerje. Srečanje je potekalo na sedežu podjetja Comtron d.o.o., Tržaška cesta 21, 2000 Maribor. Predstavili smo novosti TRONpos Androida, nov produkt Econo AVIO V1, novosti TRONpos Windows, TROnpos mobilne analize, novost Moneta in nekaj informacij o obnovljeni IT opremi. Prav tako je bil predstavljen start-up Tabla, ki izdeluje spletne trgovine-strani, masovno pošiljanje e-spročil in drugo. V predstavitvi ste lahko slišali tudi veliko o TSC printerjih.

Več si lahko preberete tukaj.


Preberi več »

NOVO! Blagajna in tiskalnik v enem- ECONO Aio V1

27. marec 2017
Predstavljamo novost v prenosnih blagajnah! 


Naše prenosne blagajne so enostavne, prilagodljive in hitre. O enostavnosti priča tudi dejstvo, da lahko z njo vsak opravlja že samo v nekaj minutah. Ker je TRONpos Android blagajna prilagojena po dobrih praksah enostavnosti uporabe, boste kar hitro postali sam svoj mojster lastne prenosne blagajne.

ECONO V1 AIO je primerna za delo na terenu kot tudi statične lokacije. Kombinacija tiskalnika in ekrana nudi enostavno, prilagodljivo in hitro uporabo blagajne.

Več o prenosni blagajni si lahko preberete tukaj.
Preberi več »

Srečanje s partnerji

23. februar 2017
V četrtek, 23..2.2017 smo organizirali predstavitev novosti TRONpos blagajne za naše poslovne partnerje. Srečanje je potekalo na sedežu podjetja Comtron d.o.o., Tržaška cesta 21, 2000 Maribor. Predstavili smo novosti TRONpos Androida, nov produkt Econo AVIO V1, novosti TRONpos Windows, TROnpos mobilne analize, novost Moneta in nekaj informacij o obnovljeni IT opremi. Prav tako je bil predstavljen start-up Tabla, ki izdeluje spletne trgovine-strani, masovno pošiljanje e-spročil in drugo. V predstavitvi ste lahko slišali tudi veliko o TSC printerjih.
Preberi več »

Predstavili smo se na sejmu Gast Expo 2017

01. februar 2017
         
  


Preberi več »

DURS bo zamenjala finančna uprava

12. junij 2014
S 1. avgustom 2014 dobimo novo finančno upravo, ki bo poskrbela, za zamenjavo paragonsih blokov z blagajnami.
Pripravite se pravočasno in nadomestite paragonske blokce s TRONpos ANDROID.
Preverite cene.
Preberi več »

NOVI moduli v TRONpos

08. maj 2014
V TRONpos-u smo razvili nove module:
REKLAMACIJSKI ZAPISNIK – obrazec reklamacijski zapisnik je možno natisniti iz programske opreme TRONpos. Tako lahko vrnjeno blago enostavno vrnemo dobavitelju.
PRODAJA BREZ DDV – Dodana možnost izdaje računa brez DDV za davčne zavezance iz EU območja SISTEM PRODAJE DARILNIH BONOV – omogočena prodaja in unovčenje darilnih bonov kot plačilno sredstvo
ZAKLJUČEK BLAGAJNE NA A4 – Izpis zaključka blagajne je sedaj na voljo tudi v A4 formatu in ga lahko natisnemo na A4 tiskalnik
Preberi več »

Premierna predstavitev TRONpos ANDROID

24. marec 2014
V četrtek, 27.3.2014, Vas vabimo na premierno predstavitev našega novega produkta TRONpos ANDROID s pričetkom ob 13:00 v prostorih družbe COMTRON d.o.o., Tržaška cesta 21, Maribor.

Agenda dogodka:

13:00 TRONpos RETAIL in TRONpos GASTRO predstavitev novosti
14:00 TRONpos ANDROID – premierna predstavitev

Na dogodku bomo predstavili pakete TRONpos ANDROID s cenovno politiko za naše TRONpos partnerje. Na dogodek se prijavite na elektronski naslov tronpos@comtron.si ali nas svojo udeležbo sporočite na telefonsko številko 051 345 916 (Iztok Tili).
Preberi več »

Sejem GastExpo 14

11. februar 2014
Hvala, da ste nas obiskali na sejmu GastExpo.
GastExpoPreberi več »