Iztok Tili

Iztok
Iztok, Vodja programske poslovne opreme
 
Prosim, predstavi se nam, povej kaj točno je tvoja naloga pri TRONposu in koliko časa si že del ekipe TRONpos?
Moje ime je Iztok in sem del ekipe že od njegovih pričetkov, torej od leta 2011. Moje zadolžitve so se z leti spreminjale, tako da sem danes posredno ali neposredno vpleten v skoraj vse procese oddelka. Najraje pa skrbim za razvoj celotne ekipe in grajenje odnosa tako med ekipo, do produkta kot seveda tudi do naših uporabnikov.
Kaj si si želel postati ko si bil majhen?
Od malih nog me je zanimala zgodovina, tako da so prve sanje bile postati arheolog. So pa moje sanje bile nekaj let kasneje povezane tudi s poklicno potjo v družbi kjer danes delam.
Vemo, da je eden izmed večjih dosežkov ekipe TRONpos-a, razvoj ANDROID LITE davčne blagajne. Če bi imel možnost razviti katerokoli novo aplikacijo, katera bi bila?
Glede razvoja novih produktov več kot zaupam naši ekipi, zato bi nove načrte in prihodnost zaenkrat zadržal zase in ga mogoče razkrije kasneje kdo izmed razvojnikov.
TRONpos ANDROID LITE davčna blagajna je pred kratkim dobila prestižni nagradi za inovativno software rešitev in za inovativno trženje. Kako se počutiš ob prejemu te nagrade?
Na to nagrado sem zelo ponosen, še posebej sem ponosen na ekipo, s katero nam je uspelo osvojiti to nagrado. Vem, da je bilo za ta produkt potrebnega veliko časa in še posebej veliko dobrih idej, ki jih je bilo potrebno tudi realizirati.
S katerim »pregovorom« bi opisal sodelavce ekipe TRONpos?
»Povprečneži čakajo, da jim priložnost pride naproti. Močni, sposobni, budni ljudje lovijo priložnosti.« B. C. Forbes